BLOG:

7 facts om seksuelle fantasier

7 facts om seksuelle fantasier

Seksuelle fantasier… De fleste af os har dem. Mange af os har nogen, som vi aldrig fortæller til noget andet menneske. Og mange af os har prøvet at tænde på noget, som vi efterfølgende blev lidt flove eller skamfulde over at tænde på.

En amerikansk psykolog der hedder Justin LehMiller har fået 4175 amerikanere til at fortælle om deres seksuelle fantasier, hvilket der er kommet bogen Tell me what you want ud af.

Jeg har udvalgt 7 interessante facts fra hans bog:

Hvem fantaserer vi om?

Der er én person der er mere tilbøjelig til at dukke op i dine seksuelle fantasier end nogen andre: nemlig din nuværende romantiske partner. Hvis du er single er dine tidligere partnere dem der oftest dukker op. Selvfølgelig har de fleste af os fantasier om andre personer også. Det er sjældent at vi udelukkende fantaserer om vores partner (eller vores tidligere partnere). De har bare en tendens til at dukke op hyppigere end andre.

Yndlingsfantasien

At have en trekant er den mest populære fantasi, men ikke alle forestiller sig det samme, når de tænker på en trekant. For eksempel vil nogle gerne være i centrum og få al opmærksomheden, mens andre tænder på at alle er lige og kan røre ved hinanden. Nogle vil kende deres partnere, mens andre fantaserer om en trekant med to fremmede. Hvordan kønnene er fordelt variere også en del, men fantasier om en trekant, på trods af forskelle i kønssammensætningen og hvor fokus ligger, er på en førsteplads over vores yndlingsfantasier.

Når vi bliver skuffet

Selv om trekanter er den mest populære fantasi, er det også den fantasi der skuffer mest, når folk fører den ud i livet. Dette skyldes nok, at der er så mange forskellige trekant-scenarier, hvilket gør det mere udfordrende at finde den som alle tre parter tænder mest på. Det skyldes nok også, at ikke alle har en “drejebog” for hvad der skal ske, hvilket betyder, at mange ender i en situation med flere partnere og hvor der er usikkerhed om hvem der skal gøre hvad med hvem. Det kræver altså en del samtale inden man kaster sig ud i en trekant, hvis man skal undgå at det måske bliver en skuffende oplevelse.

Vi vil gerne ændre noget

Mange af os fantaserer om at ændre noget ved os selv, hvad enten det er hvordan vores genitalier ser ud, vores krop, vores alder eller vores personlighed. Interessant nok ser det ud til, at kvinder og mænd fantaserer om at ændre noget forskelligt. Fx er mænd, uanset seksuel orientering, mere tilbøjelige til at ændre på udseendet af deres genitalier, hvor kvinder er mere tilbøjelige til at ændre på deres kroppe. Blandt heteroseksuelle fantaserer kvinder om at være mere dominante end de er, hvorimod mænd fantaserer om at være mere submissive end de er.

Kønsforskelle- og ligheder!

Mænd og kvinder har meget til fælles, når det handler om seksuelle fantasier, men der er naturligvis også nogle forskelle. For eksempel er mænd mere tilbøjelige til at have fantasier om flere partnere og til at have dem oftere. Kvinder er mere tilbøjelige til at have fantasier som involverer passion og romantik. De fleste af de ting mænd fantaserer om, fantaserer kvinder imidlertidigt også om – og omvendt! Det betyder at kvinders fantasier har meget mere eventyr, alsidighed og varietet i dem, og mænds fantasier har meget mere kærlighed og romantik i dem, end mange mennesker går og tror.

Fantasi og virkelighed

Langt størstedelen af alle adspurgte sagde, at de gerne ville handle på deres største seksuelle fantasi, men relativt få havde gjort det. Det betyder, at der er et relativt stort spring mellem fantasi og virkelighed for mange mennesker. Når det er sagt, er det også vigtigt at pointere at ikke alle mennesker ønsker at leve deres seksuelle fantasier ud i livet. Ikke alle fantasier er ønsker.

Når det går godt

Langt størstedelen af de mennesker der havde levet nogle af deres seksuelle lyster ud i livet, sagde at det gik godt. Tallene varierede lidt i forhold til hvad de havde levet ud, og som før nævnt var trekant den fantasi der skuffede mest. Overordnede set, var det at leve sine fantasier ud, lige så godt, eller bedre, end folk havde håbet, og en del sagde at det gjorde deres parforhold bedre. Nogle mennesker er dog mere tilbøjelige til at have positive oplevelser end andre, nemlig dem der i forvejen er i et godt parforhold, dem der har et højt sex drive og som er sensationssøgende og dem som er gode til at håndtere stressede og usikre situationer.

Hvis du vil læse mere om seksuelle fantasier, så kan du købe Tell Me what you want her.

Er dine seksuelle fantasier noget som volder dig skam? Som giver dig problemer? Så kontakt mig her.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.