Formål:
WHO anser seksualitet som en essentiel og integreret del af at være menneske, alligevel har mange fagpersoner svært ved at tale om seksualitet, seksuel orientering og kønsidentitet på en professionel måde. Vi er ikke blevet uddannet i det og kommer derfor til at tale ud fra vores egne holdninger, normer og fordomme.
Formålet med dette kursus er, at deltagerne får en nuanceret forståelse af hvad seksuel orientering og kønsidentitet er og hvordan begge dele udvikles og kommer til udtryk gennem opvæksten. Kurset har ét ben i teorien og ét ben i den kliniske praksis og vi vil arbejde både med hvad forskningen siger om kønsidentitens udvikling, hvordan vi kan forstå de forskellige bogstaver i LGBTQIA+ og hvordan vi som fagpersoner bedst muligt kan hjælpe vores borgere og klienter ift. seksuel orientering og kønsidentitet.
Temaer:
Hvorfor er det vigtigt at vide noget om LGBT+ som fagperson? Hvordan kan vi forstå køn og kønsidentitet? Hvad er minoritetsstress? Hvad vil det sige at være nonbinær? Hvilke muligheder er der for hjælp og behandling i Danmark, hvis man som ung oplever kønsdysfori? Hvordan skaber man et trygt rum for LGBT+ personer?
Kursusform:
Over to dage får I en grundlæggende viden om ovenstående emner. Undervisningen krydres med refleksionsøvelser og debat. Der vil være mulighed for at have konkrete problematikker eller cases med, og vi vil bestræbe os på at gøre undervisningen så praksisnær og anvendelig som muligt.
På første dag taler vi om seksuel orientering, om hvad minoritetsstress er og om hvad man som fagperson skal være opmærksom på, for at skabe et trygt rum for LGBT+ personer.
På anden dag arbejder vi med kønnets mangfoldighed og kønsidentitet. Hvordan vi kan forstå køn, hvad forskningen siger om kønsidentitet og hvordan vi som fagpersoner bedst kan støtte de af vores klienter og borgere der ikke er cis-kønnet.
Målgruppe:
Fagpersoner der arbejder med mennesker indenfor det sundhedsfaglige, psykologiske, sociale eller pædagogiske felt.
Pris:
Kursuspris for 2 dages kursus op til 20 personer: 30.000 kr. ex. moms.
Underviser:
Nina Lildal-Schrøder er uddannet psykolog fra Århus Universitet i 2007, autoriseret af Psykolognævnet og godkendt som Specialist i Klinisk Psykologi og Specialist i Psykopatologi af Dansk Psykologforening. Hun har gennem de sidste 14 år arbejdet med forskellige former for sexologi, med sårbare og socialt udsatte mennesker og i psykiatrien.
Nina har haft egen praksis siden 2008. Hun har en solid erfaring i at arbejde med seksualitet og samliv, seksuel og kønslig mangfoldighed, psykiatriske diagnoser og følger af vold.
Nina er stifter af, og tidligere Forperson for, Psykologfagligt Selskab for Klinisk Sexologi, forfatter til bøgerne Kort & Godt om LGBT+ og Kort og godt om seksualitet, tidligere VISO-specialist og tidligere bestyrelsesmedlem og Uddannelsesleder i DACS (Dansk Forening for Klinisk Sexologi).