BLOG:

Hvornår er nok nok?

Hvornår er nok nok?

Jeg sidder jævnligt med klienter, som er i krise. Som er i sorg og som er dybt forvirret. Som har kæmpet og som har givet op, for så at begynde at kæmpe igen.

Nogen kæmper for at holde sammen på et parforhold. Nogle kæmper for at kunne blive på en arbejdsplads. Nogle kæmper for at bevare et venskab. Alle har de kunne mærke, at noget ikke er, som de ville ønske det var. Alle sidder de med et dilemma: Hvornår er nok nok? Hvornår skal man ikke kæmpe mere, men i stedet give slip? Hvornår skal man fortsætte med at kæmpe?

Tid, tid og tid

Noget af det vi taler meget om i disse situationer, er tid. At give sig tid til at træffe en beslutning og ikke gøre noget i panik eller i afmagt. Det er ikke nemt at skulle sige farvel til et parforhold, med alt hvad det indebærer af sorg, afsavn, afsked med svigerfamilie og måske venner, bristede drømme og usikkerhed på hvad fremtiden bringer. Hvis der er børn involveret, er det ofte endnu sværere. Det er heller ikke nemt at skulle sige farvel til et arbejde. Måske at stå med en usikker økonomi. Hvad betyder det for karrieren og for fremtiden? Hvilke muligheder har jeg fremover? Alle disse tanker er normale at have og det tager tid at give slip.

Vær åben om det du mangler

Der er ingen der kan læse dine tanker, og hvis du ikke er ærlig omkring hvad du har brug for og hvad du mangler, ved menneskerne omkring dig heller ikke hvad de skal gøre. Derfor er det, at være ærlig, en meget vigtig ting, men det er også en ting der nogle gange falder os utrolig svært. Måske fordi vi er bange for at såre den anden eller for at nogen bliver vrede. Måske er vi bange for, at hvis vi er ærlige, er de det også. Så er det måske os selv der bliver såret og vred…

Hvornår ved man, at man har kæmpet nok?

At man har givet det alt hvad man kunne og at det ikke nytter? Tænk nu hvis der var noget man kunne gøre, så alt pludselig blev bedre? Tit er der jo noget rigtig godt ved parforholdet / jobbet / venskabet. Noget som man ikke vil slippe og som man vil savne inderligt. Andre gange er det frygt for det uvisse der holder en fast. 

Går du på kompromis med dig selv?

Når det negative har fået så stor magt, at du begynder at gå så meget på kompromis med din egen lykke, at du ikke længere kan genkende dig selv, så er det tid. Når du i for lang tid, ikke har fået det du har brug for, begynder du at miste dig selv.

Gør de noget andet end de siger?

Vi kan alle være selvmodsigende en gang imellem. Vi er alle mennesker, og nogle gange laver vi fejl. Men hvis det bliver mere konsekvent, at din partner, chef, ven eller kollega siger én ting, men gør noget andet, så skal du begynde at være opmærksom. Særligt hvis det de siger er mere positivt, støttende, omsorgsfuld og anerkendende, end det de gør.

Hvordan arbejder vi med det i terapien?

At tage beslutningen om at gå, bør altid være din beslutning. Når vi arbejder med det i terapien, vil vi fokusere på dine reaktioner, dine følelser og på de tanker du har omkring det. Og hvad enten du beslutter dig for at gå, eller for at kæmpe videre, så finder vi sammen nogle strategier du kan bruge fremadrettet, så du ikke mister dig selv i processen.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.