BLOG:

Myter og fakta om vrede

Myter og fakta om vrede

Ved at kende din vrede kan du lære at kontrollere den. Enten ved egen hjælp eller med hjælp fra en professionel. Læs mere om hvad vrede er og om hvordan du får hjælp til at kontrollere din vrede her.

Myte: Jeg skal ikke holde min vrede inde. Det er sundt at lukke den ud.

Fakta: Det er rigtigt at det ikke er sundt at ignorere sin vrede, men at lukke den ud er ikke meget bedre. Vrede er ikke noget du er nødt til at ”lukke ud” på en aggressiv måde, for at undgå at eksplodere. Faktisk er vredesudbrud som benzin på bålet og vil kun øge din vredesproblematik.

Myte: Vrede og aggression giver mig respekt fra andre

Fakta: Respekt kommer ikke fra at undertrykke, mobbe eller intimidere andre. Andre mennesker vil måske frygte dig, men de vil ikke nødvendigvis respektere dig hvis du ikke kan styre din vrede og håndtere at andre mennesker har synspunkter der ikke ligner dit.

Myte: Jeg kan ikke gøre for det. Vrede er ikke noget man kan styre.

Fakta: Du kan ikke altid kontrollere den situation du er i eller hvilke følelser det vækker i dig, men du kan kontrollere hvordan du giver udtryk for din vrede. Og du kan kommunikere dine følelser uden at blive fysisk elle psykisk voldelig. Hvis nogen provokerer dig eller irriterer dig, har du altid et valg ift. hvordan du vil reagere på det.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.